Det grønne studentliv

Det grønne studentliv

Om bloggen

Hvis du noensinne befinner deg på samme side som majoriteten, er det på tide å stoppe opp og reflektere.

En avgjørelse i utdanningen min

MiljøPosted by Grethe Helene 31 Jul, 2015 08:46:13
Jeg tror jeg har tatt første steg mot masteroppgaven min. Jeg vil skrive innenfor miljøsosiologi.

Innenfor sosiologien har det lenge vært generell tro på menneskelig overlegenhet, at "mennesket mestrer naturen". Med dagens miljø- og klimaproblemer kan vi ikke lenger stå fast på at vi mestrer naturen. Miljøproblemer er sosiale problemer. Det er en trussel mot samfunnet, skapt av samfunnet. Hvordan vi organiserer livene våre og måten vi tenker på et en faktor i bekjempelse av miljø- og klimaproblemer. Problemene er ujevnt spredd over kloden, og ulikheten er involvert i å skape problemene.

Hvordan påvirker samhandling våre fysiske omgivelser? Måten vi studerer samfunnet på må inkludere naturen fordi naturen er en del av den sosiale virkeligheten.

Hvorfor er det slik at flere politikere, næringslivsledere, forskere og miljøorganisasjoner går kraftig ut og sier at vi må slutte å ødelegge miljøet, men at det sjeldent (aldri) følges opp med handling? Det er jo slik at samfunnets utforming er essensielt i denne sammenheng. Hvordan er samfunnet organisert, hvilke verdier fremmes, hvilke produksjonsmønster er gunstige - og hvilke forbruksmønster er gunstige?

For å få en bærekraftig utvikling er det ikke nok å ta se på miljøutfordringene alene, men sosiale konsekvenser av dem.

Jeg vet hva jeg skal lese mer om.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.